SOCIAL MEDIA

Thursday, April 16, 2020

Sicily: between Catania and Palermo, September 2018

Мандрівка Сицилією довжиною в два тижні за маршрутом Катанія -  Таорміна - Чефалу - Палермо. Найкраще підійде тим, хто шукає тепле море у вересні, любить італійську їжу та ходити горбками-горами і шукає можливість пересуватися залізницею.





Наша перша коротка зупинка після прильоту - столиця Сицилії Катанія. Вузькі і місцями зарослі рослинністю вулиці, запах каналізації, відчуття маленького автентичного міста, туристів небагато. 1.5 дні нам вистачило з головою.
Що встигли зробити:
- ботанічний сад (бананові дерева, кактуси, величезні монстери і фікуси! Те, що росте у вазонках, там у вигляді дерев!. Вхід безкоштовний.
- випити найсмачніше еспресо в місцевому кафе Etoile D'Or біля рибного базару (відкривається з 7 ранку), офіціанти не говорять англійською, але порозумітися вдається.
- сходити на яскравий базар, цього разу тільки дивилися.
- зупинялися в title="City-In Hostel" молодіжно-простий, але номери всі цікаво оформлені.








Таорміна - заквітчене туристичне містечко на горі, жити ж дешевше та зручніше внизу, поблизу залізничної станції та пляжу. Ми вибрали кіманту в il-cantone-del-faro, берег за 50 м., поруч маленька пекарня, яка відкриваєтсья в 6 ранку (роблять канапки з собою, якщо попросите), вздовж берега є магазинчики і кафешки. На гору в Таорміну їздить автобус, але, якщо маєте достатньо сил, можна ходити пішки (йдете в сторону залізниці і далі вліво вгору до недобудованого великого готелю).
Крім старого міста варто відвідати античний театр і парк поруч з ним, містечко Castelmolla - воно знаходться ще вище Таорміни, все в вазонках та іншій зелені.


Головна площа в Таорміні


Античний театр, вхід платний, але споруда вражає 


Castelmolla, центр

Сastelmolla, верхівка 
Вид на вулкан Етна

Пляж біля готелю, зліва гори, на яких знаходиться Таорміна
Чефалу - одне із списку найкрасивіших маленьких міст Італії і місце нашої основної зупинки. Там є старі вулички, вимощені прибережною галькою, кілька палаццо, симпатична бухта, над якою нависає кругла гора, залізниця для вилазок в інші міста, супермакрети, пекарні, ресторани - ідеально для тимчасового проживання.
Нам трапилася класна автентична квартира майже в центрі з власним садочком для сніданків та перепочинку в спекотний обід.
Одного дня їздили поїздом в маленьке село Lascari, там знайшли широкий пустельний пляж, відсутність туристів, місцеві маленькі кафе і звуки церковних дзонів.

Що зробити в Чефалу:
- закупитися продуктами на місцевому базарі - оливки, горішки, анчоуси, сири, кольорові найрізноманітніші овочі. В супермаркетах теж гарний вибір.
- поплавати на SUP в бухті
- видертися на гору Rocca Di Cefalu  і обійти її навколо, роздивитися старе місто згори
- відвідати Kalura Beach - схований від туристів маленький пляж з прозорою водою та кам"янистим берегом

Список ресторанів, які радив господар квартири:
Tinchite, La botte, La locanda del marinaio, Le chatt noi, Al gabbiano, Antares, La Tavernetta














Дорога від залізничної станції до Lascari

























Фінальна зупинка перед від"їздом - столиця острова Палермо. Контрасне велике місто, де красива архітектура межує з обдертими стінами, що от-от розваляться, де райони, то схожі на красиві вулиці Барселони, то якісь закинути підворотні, серед яких страшно ходити. Жили у красиво декорованій квартирі. Ходили в національний парк Monte Pellegrino, що знаходиться за містом на горі, є прокладені дороги, на верхівці красивий  храм  Santa Rosalia.




















Piazza Pretoria

No comments :

Post a Comment