SOCIAL MEDIA

Monday, March 5, 2018

Thailand: Islands Hopping, February 2017


 Не пройшло і року, як спогади відстоялися і захотілося записати деталі нашої 3-тижневої мандрівки Таїландом. При виборі маршруту намагалися захопити якомога різноманітніші частини, але акцентували на океанcьких берегах та островах, а не північній материковій частині (такий-собі island-hopping). Дивлячись на карту, наш маршрут нагадує трикутник, тому і завели інстаграм-тег #thai_triangle_2017.

http://dyvyna.blogspot.com/2018/03/thailand-islands-hopping-2017.html



Підготовка

Квитки:

Основний переліт Львів-Бангкок -  TurkishAirlines: не найдешевший варіант, зате досить  комфортний (з короткою пересадкою у Стамбулі). Наперед також купували внутрішні лоукости AirAsia.

Здоров"я:

LonelyPlanet Thailand Guide має великий розділ про хвороби, після якого ми вишукали в інтернеті списки потрібних ліків і добряче так закупилися в аптеці. В реальності - нічого крім пшикалок від комарів не знадобилося, які є на місці в будь-якому магазинчику: простіші на кожен день з рослинними олійками і посерйозніші (наприклда, для прогулянок в джунглях) мають у складі deet (ДЕТА).
Найчастіші і найлячніші з місцевих хвороб - малярія та Денге. Від обох немає вакцин, для запобігання малярії за певний період до поїздки можна пити таблетки, які є досить важкими для печінки, ми відмовилися від них. На більшості курортів малярія відсутня, підчепити її можна десь у джунглях або  від людей, які там були. Денге перехворівають як грипом: болісно, але виліковуєшся (на відміну від малярії, яка після зараження може нагадуватися рецидивами).


Маршрут:

Хотілося побачити красиве і різне, точно оминути Пхукет і Патайю (відомих скупченнями рускіх турістів, хоч в Крабі ми таки на них натрапили). Після вичитування Islands Hopping Itineraries на Tripadvisor  у нас вийшло 4 основні точки:
Бангкок - Ко Самуї - Ко Тао - Крабі.
Пересування між ними хоч і їсть ваш відпустковий час, але досить зручне, маршрути продумані та організовані: купуєш квиток між двома точками, а в нього може входити літак, корабель і автобус (підвозять під сам готель).


Житло:

Бронювали на Букінгу, без харчування, загалом помітно дешевші ціни ніж у Європі. Намагалися вибирати чистенькі готелі чи бунгало, щоб не було сюрпризів у вигляді дірок у стінах і відповідно навколишньої живності в гостях.

Віза:

Потрібна тим, хто їде на довше ніж 14 днів - тобто нам. Робили наперед через посередника. Так само можна подати документи особисто у Києві. Ті, хто їде на 2 тижні, можуть отримати її прямо в аеропорту.

Бангкок:

3 + 2 дні
9 годин після вильоту зі Стамбулу і виходите вже у вологому жаркому кліматі, мільйонному місті, що бурлить шумом і запахами.
Жили в Старому місті в акуратному хостелі, але район спочатку шокував  брудом і неприємними запахами. Першого дня було важко заставити себе їсти як тайці - десь на тротуарі, за брудними пластмасовими столиками, але вирішили спробувати: жодного разу, харчуючись з місцевими, не мали проблем з травленням, все було смачно і ціни значно менші ніж у  туристичних чистесеньких місцях.
По дорозі назад зупинялися в Baiyoke Sky Hotel, щоб подивитися на місто з 88го поверху.

Зробит(л)и:

  • Піти у Китайський квартал - величезний базар з з китайським ширпотребом та харчами (підвішені за голову обскубані качки, наприклад)
  • Спробувати кокосове морозиво
  • Відвідати парк Lumpini (єдиний на центральну частину, багато бігунів, варани і дивні танці та спортзал під відкритим небом)
  • Піднятися на Golden Mount, гялнути звідти на старе та нове місто
  • Втрапити в сучасну частину з торговими центрами, міською електричкою та пішоходними переходами-мостами
  • Покатися по каналу на місцевій водоплавній маршрутці
  • Скупитися соусами-лапшою-фруктами по дорозі назад







China Market

Сумнозвісний дуріан

Харчування з тротуара



Чекаючи на водоплавну маршрутку...

Отаке житло вздовж каналу... Запахи нейзабутні

Храм "Ват Арун". Коли відкритий, можна пінятися на саму гору по сходинках

Вид з Golden Mount


Khao San Road, де гульбанив Дікапріо у фільмі "Пляж"

Coconut ice-cream!

Lumpini Park

Вид з 88го поверху, тераса крутиться, сфотки добре - важко 


Koh Samui

5 днів
Острів, відомий експортом кокосів, вся площі всередині нього - плантації кокосових пальм.
Вибираючи житло, шукали якесь спокійне містечко для нічого-не-робіння біля самого океану, без шуму і розваг, із тихим пляжем для читання. Зупинилися в Harry's Bungalows: симпатичні дерев"яні бунгало в саду, відчуття ніби живеш у джунглях - з самого ранку співають пташки і дзюрчить вода. На території чимало місць з гамаками і диванчиками для відпочинку у спекотний полудень. Mae Nam пляж- за 5 хв ходьби, на ньому спокій, вид на сусідній острів Koh Phangan і є пірс, з якого легко їхати далі, за хвилин 40 ходьби на Захід - ще один пляж Baan Tai, така собі лагуна з мілиною, де багато сімей з дітьми, сидять у воді та спостерігають за заходом сонця.
Багато боліт і ресторани часто збудовані на палях серед якоїсь води, вечеряти разом з комарами спочатку було лячно.

Що зробит(л)и:
Обходити навколишні пляжі
Харчуватися у "бабок" при дорозі (вони працюють з 6 ранку!)


Наш спокійний пляж

Набрали їжі на ~100грн



Тайці не дуже слідкують за порядком. Часто живуть та працюють в одному приміщенні. Заходиш в магазин - а там дитина під прилавками спить. Цей Чоловік виріший біцепс почкачати прямо біля дороги. 
Базар








Koh Tao 

3 дні
Наш улюблений за всю поїздку "острів черепашок": лісисті гори, маленькі бухточки з бунгало, дух свободи, багато дайверів та дайверських шкіл...
Дивлячись на карту та вдістані між краями острова  думаєш - та ми його за два дні обійдемо весь. В реальності ж горбиста місцевість сповільнює і ходити ногами без мопеду там нелегко.
Зупинилися в малесенькому готелі з infinity-басейном над океаном.

Зробити:
  • Snorkeling tour: купуєте тур з ниряння з маскою (десь $30) і за ці гроші вас цілий день возять на кораблику (включаючи харчування і маски для сноркелінгу) із зупинками в мальовничих бухтах. Підводний світ виявився неймовірним, бухти красивезні. З підступностей - сонце, поки ви у воді, воно продовжує нещадно смалити ваші спину і ноги, звичайний крем від сонця не помагає. Я ще дивувалася, чому люди плавають у футболках і штанах - на вечір після повернення наша червонюща шкіра все прояснила... 
  • Ko Nang Yuan - лісисті острівки, сполучені піщаними косами. Схоже на критську Balos Bay, теж можна ниряти.
  • View points розкидані по всьому острову, позначені на картах, наприклад, MapsWithMe. Але! Багато туристів, часто заради фото потрібно вистояти в черзі
  • Пляж з мангровими деревами Freedom Beach.
  • Поїсти в  Prainee's Kitchen, заходити босими і сідати на подушки на підлозі. До речі, в багато з яких магазинів треба так само - лишаючи взуття на вулиці... 
  •  














Ko Nang Yuan

Krabi 

6 днів
Виділили найбільше днів, так як звідти прокладено чимало "шляхів" в інші місця, як от всім відомий острів Phi Phi та і в самій місцині кілька пляжів різного рівня краси.
Поселилися якраз між двом пляжами - популярним Ao Nang і менш розвиненим Noppharat Thara, вибрали гарний boutique hotel з infinity pool на 3му поверсі, бо де ще поживеш у таких красотах за низьку ціну. 
Після спокою на Самуї та дикої природи на Ко Тао - побачити набережну, базар і пакетних туристів (чимало росіян) було трохи шокуючим. Але природа там особлива - порозші зеленню високі скелі, що нависають над морем, кілька пляжів в одному місці і безліч активностей (каяки, човни, які возять на інші пляжі, скелелазіння).

Зробит(л)и:
  • Поїздка на острови Phi Phi: швидше розчарувала. Красиво, але не щось надзвичайне в порівняні з іншими місцями, а береги густо вкриті туристами (через зйомки в цьому місці фільму The Beach). Якщо їдете компанією, краще орендувати човен з водієм і поїхати по тому маршруту з самого ранку, поки менше людей.
  • Tab Kak-Hang Nak Hill Nature Track. Вичитали на Tripadvisor про стежку в джунглях на гірську верхівку, де камінь звисає у повітрі як норвезький "Язик троля". Добратися туди можна на мопеді або на таксі (ми брали червону машинку). Буде коштувати ~$30 в 2 сторони.
  • Пляжі Railey - це якраз ті картинки, які побачите при пошуку тайських пляжів. Доступ туди тільки по воді, човником від Ао Нанг пляжу. 
  • Ранкові пробіжки вздовж пляжу Noppharat Thara: пляж "для місцевих", без інфраструктури, зате довжина берегу - 2 км, твердий пісок і мало людей, що робить його прекрасною доріжкою для бігу.
Дуже помічною серед тієї спеки та вологості виявився лляна сукня від ETNODIM

Railey Beaches

Railey Beaches

Railey Beaches

Railey Beaches

Railey Beaches
Викрадач кокосів

Railey Beaches


Monkey Trail in between Ao Nang beaches
Ao Nang
Noppharat Thara

Maya Bay

Maya Bay, з іншої сторони
Іnorkeling

Bamboo Island



Види по дорозі Tab Kak Hang Nak Hill Nature Trail


Tab Kak Hang Nak Hill Nature Trail

Tab Kak Hang Nak Hill Nature Trail
Tab Kak Hang Nak Hill Nature Trail


Відразу після мандрівкі відчуття неоднозначні - спека, вологість, комарі, туристи... Згодом, коли все вляглося, пригадуються неймовірні пейзажі, ниряння серед коралів, свіжа незвична їжа та солодкі фрукти. Колись ще повернемося...



No comments :

Post a Comment