SOCIAL MEDIA

Saturday, February 13, 2016

Fuerteventura, September 2015

Furteventura - найстаріший, найближчий до Африки і має найпротяжніші пляжі серед Канарських островів, отримав свою назву через сильні вітри.



Corralejo
Найбільший курорт на острові, містечко загорілих серферів та британських і німецьких пенсіонерів. В ньому немає багатоповерхівок, все низькі бунгало і кактусові "квітники" навколо них. За атмосферою сподобалося найбільше з відвіданих населених пунктів на острові.





  


Більшість берегів у межах Корралехо не дуже привабливі для купання



Зразу за містом розпочинаються нескінченні дюни, а десь за 3 км - величезний вітряний пляж з виглядом на острови Лобос та Ланцароте.





Вранці і ближче до вечора на пляжі стає прохолодно через сильний вітер, але відпочиваючі вирішують ці проблеми, ховаючись у кам"яні гнізда.

Сімейка нудистів

Найвища з гір біля міста - вулкан Bayuyo, до якого в MapsWithMe прокладена дорога.




Costa Calma
Невеличке селище, відоме довжелезними пляжами, які простягаються до самого "низу" острова і лагуною. Ми ж його вибрали через розміщення, знаходиться воно  в найтоншій поперечній частині острова, тобто, легко можна перейти на іншу сторону.

 Фото без кольорообробки, просто під вечір на пляжі наступала "фіолетова" година ;)




Ось той згаданий раніше інший берег острова, з дикими берегами і шумними хвилями. Від Коста Кальми туди по ґрунтовій дорозі 5 км, що виявилася хорошим варіантом для пробіжок.



Laguna de Sotavento
Знову ж такі, кілька кілометрів на північ від Коста Кальми в сторону "хвостика" острова. Краще туди потрапляти туди під час відливу, під час цього  відкриваються безмежні піщані простори, де-не-де з рослинністю і лишаються маленькі озера. Та і дійти туди під час меншого океану можливо вздовж берега (буде швидше).





Cofete beach
Найкрутіше must-see місце на острові. Дикий пляж, добратися до якого можна лише по тонких серпантинах з обривистими краями. Проте є сміливці, які вирушають туди звичайними автомобілями, велосипедами чи buggy-машинками. Для менш сміливих існує автобус-всюдихід, яких їздить туди двічі на день з автостанції у місті Morro Jable. Водій попереджує, що заходити далі ніж по пояс не можна, бо хвилі велетенські і дуже сильні (мені вистачало і по коліна, щоб знесло).





Morro Jable, найміськіше з населених пунктів, багато готелів, торгових точок і тд.


3 comments :