SOCIAL MEDIA

Sunday, February 5, 2017

Maljorca: столиця, одноденний хайкінг та бухти




Нарешті прийшов час, коли фото з Мальорки відлежалися і їх захотілося передивитися. Туди ми прилетіли всього на 5 днів після відвідин Барселони і дуже пошкодували тому, що виділили на острів так мало днів. До слова, літак Барселона-Пальма-де-Мальорка коштував всього 15 євро, дешевше ніж таксі в аеропорт.
Оселилися в столиці острова, де німецьку чути частіше ніж іспанську, багато європейців, невеликий пляж в зоні міста, симпатичне старе місто з мурами та "найсвітлішим готичним собором Середземномор'я".







На острові добре ходять  автобуси з кондиціонерами, тому встигли зробити дві "вилазки" за межі міста.
Перша - бухта Port de Soller, куди можна (але коштує дорожче) дістатися і трамвайчиком.
Крім купання в спокійній і прозорій вооді, можна видертися на скелю до маяка, звідки відриваєтсья вид на пляжі всередині бухти.



Другою одноденною мандрівкою стала прогулянка по Archiduke way, це 4-5 годин походу горами між мальованичими селами Valdemossa i Deia. Перед тим, як стартувати, потрібно написати на valldemossa@procustodia.org i отримати дозвіл. Ми цього не зробили, але пощастило втрапити у квоту людей на той день і успішно пройшти "пункт пропуску", який виявився будиночком із дружелюбним чоловіком, що поділився картою і настановами (зразу за інфопоінтом легко пропустити великі дерев"яні ворота, намальовані ручкою на карті).

Вирушати варто зранку, щоб хоч частково уникнути спеки та встигнути на автобус з Deia назад у Пальму. Автобус туди вирушає від автовокзалу в Пальмі і за 40 хв. привезе вас у заквітчане село Valdemossa з кількома вуличками з кам"яними будинками. 
















Дорога вгору досить добре викладена з каміння і заблудитися важко, крім того, хребет вкритий заростями розмарину, тому запах його вас не покидатиме. А от спуск був проблематичним - місцями різкий, часом губили стежку (вона позначена пірамідками з каміння). Але орієнтир - село видно здалеку, тому боятися нічого.






Valdemossa, дуже раджу зайти в магазинчик біля зупинки автобуса і випити склянку льодово-мигдального напою, схожого на молочний сорбет:




Пальма видалася хорошим варіантом міста для довгого перебування там: ніяких тропічних хвороб, європейська "цивілізація", чималий вибір бухт з пляжами, смачні фрукти-овочі і ВЕЛИКИЙ двоповерховий Mangooutlet (до речі, в другій половині червня починається розпродаж) ;)


1 comment :