SOCIAL MEDIA

Saturday, October 31, 2015

Canary Islands: Lanzarote, Playa Blanca

Між поїздкою вздовж острова Fuerteventura там більше фоток, тому допис буде пізніше, навідалися до його сусіда з північного сходу - Lanzarote,туди легко добратися океаном на човні з порту в Corralejo. Поїздка забере з півгодини (по дорозі з-під носа кораблика вилітають летючі риби, а хвилі такі великі, що погойдування дуже відчутне, але захопливе), квитки в 2 сторони з вільною датою повернення коштують так само, як квиток в одну сторону (25є). На оглядини міста-порта-курорту Playa Blanca та його околиць нам вистачило 3 повних дні. Містечко простягається лініями вздовж океану в обидва боки від порту: на ліво підеш - маяк зустрінеш, на право підеш - до пляжу Папагайо добредеш. Ми жили справа (на Схід) від нього, не зовсім в центрі, зате в пішій доступності до однієї з наших обов"язкових для відвідин точок.








Місто виявилося трохи дорожчим за попереднє, це помітили ще під час вибору житла, тому зупинилися на кімнаті (насправді, в нашому розпорядженні виявився цілий будинок з басейном у дворі, бо господиня майже завжди була на роботі). 






Ймовірно, що причиною таких підвищених цін були спокійні бухти з пляжами прямо в місті, luxurios готелі, "потоп" з квітів та зелені і, яке-не-яке, але симпатичне "старе місто". 









  


Вид на Фуертевентуру


Точка відвідин №1 Timafanya National Park - парк з діючими вулканами.
Зручно купити екскурсію автобусом, бо їхати автомобілем сенсу мало: черги з машин до єдиної точки огляду - безкрайні, а в "мандрівку" поміж вулканами пускають лише на екскурсійних автобусах (і з автобуса в той час виходити не можна). 

 



Під час зупинки у точці огляду демонструють експерименти з водою (заливають відро води у нору в землі, за кілька секунд звідти виривається вже гейзер, або просто ж кидають сіно, що згодом загоряється. 


El Golfo: зелена лагуна та селище рибалок



Виноградники (споруджують такі стіни, щоб, за відсутності дощів на острові, збирати росу):


Друге місце, з яким хотіли побачитися тут, це Costa de Papagayo. З самого ранку туди сходяться туристи - хто пішки (але з центру міста - 10 км), хто на велосипеді, а хтось і авто по ґрунтових дорогах. Разом з обідньою спекою там зникає будь-яка тінь, але колір води, скелі і відсутність великих хвиль заставляють людей заповнювати берег. 







No comments :

Post a Comment